Menu

Budúcnosť stavebného práva: Nové trendy a zmeny v roku 2024

Stavebníctvo je jedným z kľúčových sektorov ekonomiky, ktorý ovplyvňuje infraštruktúru a kvalitu života spoločnosti. Jeho význam spočíva v rozvoji budov, ciest a verejných priestorov, ktoré zabezpečujú funkčné prostredie pre obyvateľov a podnikateľov. Rýchly technologický pokrok a legislatívne zmeny v oblasti stavebného práva kladú dôraz na efektívnejšie plánovanie a realizáciu projektov, čo zároveň vyžaduje lepšie pochopenie regulačných rámcov a využitie moderných nástrojov na urýchlenie stavebných procesov.

EPI konferencia Stavebné právo 2024 je jedným z najvýznamnejších podujatí pre odborníkov zo stavebného sektora. Uskutoční sa 26. a 27. novembra 2024 v hoteli Bellevue vo Vysokých Tatrách a prinesie aktuálne témy súvisiace s pripravovanou legislatívnou reformou v oblasti výstavby. Poskytuje najaktuálnejšie informácie o zmenách v stavebnej legislatíve, o ktorých budú diskutovať poprední odborníci. Podujatie je organizované spoločnosťou Poradca podnikateľa a očakáva sa účasť tvorcov zákonov, zástupcov verejných inštitúcií a expertov z praxe.

Hlavné témy konferencie

Na konferencii budú predstavené tri kľúčové témy, ktoré budú rezonovať počas oboch dní podujatia:
1. Pripravované zmeny a novinky v stavebnej legislatíve
Táto téma sa zameria na aktuálne zmeny v stavebnej legislatíve, ktoré majú za cieľ zjednodušiť a zefektívniť procesy výstavby a stavebného konania. Účastníci sa dozvedia, aké legislatívne úpravy sa chystajú a aké zmeny môžu očakávať v nadchádzajúcom období.

2. Územné plánovanie – prvý rok aplikačnej praxe
Druhou témou je územné plánovanie, pričom prednášky a diskusie budú reflektovať na prvý rok aplikácie nových postupov v územnom plánovaní. Účastníci sa dozvedia o skúsenostiach z aplikačnej praxe a o tom, ako sa tieto nové postupy osvedčili v reálnych podmienkach.

3.  Informačný systém územného plánovania a výstavby – kde sme sa dostali a kam smerujeme?
Táto téma sa bude zaoberať aktuálnym stavom a budúcim smerovaním informačných systémov podporujúcich územné plánovanie a výstavbu. Účastníci získajú prehľad o pokrokoch v digitálnych nástrojoch, ktoré sa už využívajú alebo sa plánujú implementovať, a ich dosahu na zefektívnenie celého procesu.

Prestížni odborníci a hostia

Na konferencii vystúpi široké spektrum odborníkov, medzi nimi napríklad Slavomíra Salajová z Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR, Juraj Suchánek, výkonný riaditeľ Inštitútu urbánneho rozvoja, Tomáš Funtík, viceprezident BIM asociácie Slovenska, advokátka Tatiana Prokopová zo Squire Patton Boggs a mnohí ďalší.

Pre koho je konferencia určená?

EPI konferencia Stavebné právo 2024 je ideálnou platformou pre právnikov, stavebných inžinierov, developerov, ale aj predstaviteľov verejného sektora, ktorí chcú získať najnovšie poznatky a pripraviť sa na zmeny v oblasti stavebnej legislatívy. Konferencia poskytuje možnosť diskusie s tvorcami zákonov, ako aj so zástupcami z praxe.

Miesto pre inšpiráciu a networking

Okrem odborných prednášok ponúka konferencia aj jedinečnú príležitosť pre networking. Účastníci budú môcť počas dvoch dní diskutovať s kolegami z odboru a vzájomne si vymieňať si skúsenosti. Diskusné panely a neformálne stretnutia zabezpečia príjemné a užitočné prostredie pre všetkých zúčastnených.

Viac podrobností o programe konferencie, prednášajúcich a možnosti prihlásenia nájdete na oficiálnej webovej stránke konferencie: Stavebné právo 2024.

Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť získať prehľad o tom, akým smerom sa bude vyvíjať stavebná legislatíva na Slovensku a čo môžeme očakávať od nadchádzajúcich zmien.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty