Menu

Dohľadanie prác k materiálu nikdy nebolo jednoduchšie

Bežne sa stáva, že zhotoviteľ rozpočtu vie, aký materiál sa na stavbe použije, ale nie je si istý, ktorou prácou ocení jeho zabudovanie. Presne pre takéto prípady sme pre vás od júla 2023 spustili novú funkciu „Dohľadanie prác k materiálu“.

CENKROS 4

Funkcia je dostupná v CENKROSE 4 v Cenníku materiálov, ale tiež v ONLINE Cenníkovej databáze a teda aj vo webovom KROS Stavebnom rozpočte.

KROS Stavebný rozpočet (ONLINE Cenníková databáza)

Ako na to?

Je to veľmi jednoduché. Pre sprístupnenie funkcie je vždy potrebné stáť na materiáli, ku ktorému chcete dohľadať práce. Po kliknutí na ikonu priamo na konci popisu materiálu alebo v hornom menu vás program automaticky prepne do Cenníka prác / Konštrukcií a zobrazí len položky súvisiace s daným materiálom.

CENKROS 4

KROS Stavebný rozpočet (ONLINE Cenníková databáza)

Filter môžete podľa potreby vypnúť (zrušením zakliknutia), vtedy sa zobrazí celá cenníková databáza prác a prípadne znova zapnúť.

Rýchlejšie rozpočty

V súčasnosti je táto funkcia dostupná pre skoro 70 000 materiálov, čo je viac ako polovica všetkých materiálov v databáze CENEKON. Spolu ide o takmer 500 000 previazaní, čo znamená, že pre jeden materiál v priemere zobrazí približne sedem súvisiacich prác. Tieto počty sa každú cenovú úroveň rozširujú. Na druhej strane je potrebné si uvedomiť, že nikdy nebudú s prácami prepojené úplne všetky materiály. Ide hlavne o rôzne pomocné a doplnkové materiály, ktoré štandardne takýmto spôsobom oceňovať nepotrebujeme, keďže sú už súčasťou príslušných položiek prác nosného oceňovaného materiálu.

Veríme, že s novou funkciou urobíte rozpočet oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty