Menu

Dostal sa vám už cloud pod kožu?

V roku 2020 nie je cloud už žiadnou novinkou a vo sfére IT je bežnou súčasťou všetkých nových riešení. Ak nepatríte medzi IT-čkárov a stále máte pred cloudom rešpekt, možno budete prekvapení, že ho pravdepodobne denne využívate a ani o tom neviete. Stačí siahnuť do vrecka a vytiahnuť svoj smartfón alebo sa prihlásiť do svojho Gmailového konta…

Čo je cloud?

Pripomeňme si, že cloud je vlastne vzdialené úložisko, server, na ktorom sú uložené napríklad vaše fotky, videá, hudba alebo iné dáta. Ďalším príkladom je aj vaše e-mailové konto založené cez Google či Azet, kedy všetky e-maily máte uložené práve v cloude.

Prečo je cloud naozaj fajn?

  1. Bezpečnosť

Pri cloude si môžete byť istí, že sa vaše dáta nestratia. Ak nebodaj u vás vo firme vypukne požiar, dáta budú v bezpečí a nezhoria, ak prídu záplavy a odnesie si to váš dom, záznamy uložené v cloude voda neohrozí…

  1. Dostupnosť

V dnešnej dobe je už internet naozaj všade. Pripojení sme doma, v práci, v obchodných centrách, v hromadnej doprave a dokonca aj v čakárni u lekára nájdete dostupnú wi-fi sieť. Ku svojim fotkám či hudbe tak môžete pristupovať odkiaľkoľvek, kde máte pripojenie na internet. Navyše, nie ste viazaní na konkrétne zariadenie. Mnoho z vás určite pozná situáciu, kedy sa vám už nechce po celom dni sedieť za počítačom a preto vybavíte e-maily z mobilu, pokojne aj v horizontálnej polohe na gauči.

  1. Jednoduchosť

Pri práci v cloude nemusíte kupovať super výkonné počítače, stačí vám poriadne internetové pripojenie. Pre lepšie pochopenie uvedieme ako príklad našu OMEGU, ktorá je dostupná i v cloude. Vďaka tomu nemusíte do počítača nič inštalovať, všetky dáta sú uložené v cloude. Nemusíte sa zaťažovať inštaláciou nových verzií ani zálohovaním databáz.

  1. GDPR „friendly“

Cloudové nástroje je výhodné používať nielen na voľný čas (Facebook, Instagram, fotky, videá, hudba…), ale aj na prácu či podnikanie. Vtedy si treba správne zvoliť ich overeného poskytovateľa, ktorý plní všetky povinnosti podľa všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov. KROS problematiku GDPR berie veľmi vážne a naozaj sa naň aj v tomto smere môžete spoľahnúť.

KROS kráča s dobou

Využívanie cloudu a všeobecne aj všetkých možných online nástrojov pre prácu vo väčšine odvetví je len otázkou času. V KROSE to vnímame ako výzvu a sme na ňu pripravení. Chystáme pre vás množstvo skvelých online noviniek, s ktorými bude vaša práca ešte jednoduchšia. Ste zvedaví, o čo ide? Nechajte sa prekvapiť ?. Čoskoro sa všetko dozviete.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty