Menu

eKasa: Už len necelé dva mesiace, čas sa kráti

Koniec roka je už za rohom. Termín 31. 12. 2019 sa však nespája len s vianočnými sviatkami, ale najmä s kúpou alebo upgradom pokladníc do systému eKasa. Nenechávajte si túto povinnosť na poslednú chvíľu!

Povinnosť používateľov registračných pokladníc prejsť na systém eKasa je do konca roka. Čas sa teda kráti. Počas novembra a decembra čelia predajcovia produktov a služieb nielen zvýšenému tlaku zo strany zákazníkov. Musia sa pripraviť aj na s koncoročné účtovné operácie, inventarizácie a prechod do nového roka.

Finančná správa avizovala, že viac ako 80 000 elektronických registračných pokladníc stále nie je zapojených do systému eKasa. Dôvody sú rôzne – nedostatok nových zariadení alebo pomalé servisy a s nimi spojené upgrady tých starých. Nezabúdajme tiež, že prechod na eKasu nie je lacná záležitosť.

Mnohí používatelia pokladníc čakali aj na nás –  teda poskytovateľov účtovných softvérov. V spolupráci s výrobcami zariadení od apríla 2019 postupne pridávame jednotlivé pokladnice do našich programov. V týchto dňoch sme úspešne ukončili testovanie fiskálnej tlačiarne EFOX od spoločnosti ELCOM, ktorá už je upgradovateľná na eKasu. Môžete sa teda na nás obrátiť a my vám obratom poskytneme príslušnú verziu programu ALFA plus, OMEGAONIX, ktorá komunikuje s týmto fiskálnym modulom.

Vzhľadom na to, že výrobca VAROS do dnešného dňa nezískal certifikáciu na predaj svojich zariadení, spojil sily s výrobcom BOWA. Z tejto spolupráce vznikla fiskálna tlačiareň FT4000B. Aktuálne je už prepojený aj tento modul s našimi ekonomickými softvérmi.

Pozrite si kompletný prehľad aktuálne podporovaných zariadení v našich programoch.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty