Menu

Kto má väčšie slovo, účtovníčka alebo majiteľ?

Bez ohľadu na to, či je firma malá alebo veľká a či má dvoch zamestnancov alebo stovky, dvaja sú súčasťou každej – majiteľ a účtovníčka. Kto si myslí, že o všetkom rozhoduje majiteľ, je na omyle. Prečo? Samozrejmeže sú rozhodnutia, ktoré má výlučne vo svojej moci majiteľ. Avšak druhou skupinou sú také, na ktorých sa podieľajú zamestnanci. A potom je skupina rozhodnutí, ktoré sú doménou účtovníčky.  

Zahrabaný v kope čísel

Úprimne musím povedať, že som sa ešte nestretla s firmou, kde by bol majiteľ a účtovník jedna osoba. Ak taká firma je, tak klobúk dole. Ale ruku na srdce – mať pod kontrolou riadenie firmy a zároveň mať neustály prehľad v legislatíve je takmer nemožné. Sú to dve zamestnania, pričom každé z nich si vyžaduje maximálnu sústredenosť. Aj malá chyba môže negatívne ovplyvniť firmu. Všetky zákony a nariadenia sa rýchlo menia, preto je nevyhnutné neustále vzdelávanie. Jednoducho, účtovníčka je jedným z najdôležitejších článkov každej firmy. 

Dobrá účtovníčka nad zlato

Veľmi žiadaná je taká účtovníčka, ktorej záleží na zdraví firmy a nezaoberá sa len zákonnými záležitosťami. Vždy sa snaží nájsť cestičky, ako ušetriť a tým zefektívniť podnikanie. Veď práve ona je ten človek, ktorý má dokonalý prehľad o výsledku hospodárenia priebežne počas celého roka. A ak ide o skutočne dobrú účtovníčku, je pravou rukou majiteľa. V takom prípade sa stáva názorovým vodcom v oblasti ekonomiky. Majiteľ uznáva jej názory a zväčša sa jej nesnaží oponovať. Je si vedomý toho, že bez nej by bol stratený.

Na nože kvôli zmene firemných procesov

Ak ste každým dňom viac a viac presvedčený, že aktuálny systém práce vám už prerastá cez hlavu, asi naozaj prišiel čas na zmenu. Rast firmy je snom každého majiteľa. A s tým súvisí fakt, že softvér, s ktorým ste zakladali vašu spoločnosť, nemôžete používať navždy. Spravíte si teda prieskum trhu a oslovíte potenciálnych dodávateľov, ktorí vám nové riešenia predstavia. S najväčšou pravdepodobnosť sa bude medzi nimi nachádzať systém, ktorý sa vám bude páčiť a bude spĺňať všetky vaše požiadavky. Tu sa však môžete dostať do konfliktu záujmov, ak vaša účtovníčka bude mať na zmenu opačný názor. Nemôžete sa jej ani čudovať. Kvalitných účtovných programov nie je tak veľa a správne odovzdané daňové priznanie tvorí gro jej práce. Preto je vždy dôležité prejsť si všetky plusy aj mínusy. Pre nový softvér ste sa predsa rozhodli z premyslených dôvodov. 

Zoznámte sa s ideálnym riešením

V prípade, ak na vedenie podvojného účtovníctva používate vo vašej firme program OMEGA, máme pre vás riešenie, ktoré by malo viesť k spokojnosti oboch strán. Majte pod kontrolou všetky firemné procesy v jednom programe a zároveň účtujte vo vašej obľúbenej OMEGE. ONIX je jediný podnikový informačný systém kompatibilný s OMEGOU. Ak si vaša účtovníčka nevie a ani nechce predstaviť viesť účtovníctvo v inom programe, tak máme dobré správy. Nič sa pre ňu nezmení a naďalej bude používať program OMEGA. Veď účtovníčku si nikto nechce rozhnevať.

A čo keď máte externé účtovníctvo?

Rozdiely medzi interným a externým účtovníctvom sme rozoberali už dávnejšie. Dôležité je zdôrazniť, že aj externá účtovníčka je plnohodnotnou súčasťou firmy. Všeobecne by sme mohli povedať, že kompetencie má rovnaké ako interná účtovníčka. Záleží len na vašich požiadavkách a vzájomnej súhre, či aj napriek tomu, že nesedíte v jednej budove, si budete oporou.

Ak máte záujem o viac informácií o ONIXE, neváhajte sa na nás obrátiť – máme pre vás riešenie.

Firmy, ktorým už ONIX pomáha

Samozrejme, že sme zvažovali aj iné programy. Vyhral fakt, že ONIX je rovnako ako OMEGA tiež od KROSU. Preto sme nepochybovali, že servis bude na vysokej úrovni. A nezmýlili sme sa. Všetko, čo nám bolo povedané, vždy platilo. A to je pre mňa veľké plus. Najväčší prínos je v objednávkovom module. Teraz presne vidíme, v akej fáze sa zákazka nachádza nielen u nás, ale vidíme informácie za všetky pobočky. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Ing. Róbert Kováčik
AZ FLEX, s. r. o., Veľkoobchodný predaj izolačných materiálov



 

Skúšali sme rôzne systémy - niektoré boli staršie, iné novšie, ale žiadny nespĺňal všetky naše požiadavky. Všetky jednania sa vyznačovali serióznym prístupom. A preto, keď vyšla verzia s API rozhraním, bez váhania sme sa pustili do spolupráce. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Radovan Cifra
BENDR, s. r. o., Veľkoobchod s elektronikou

Mám strašne rád štatistiky. Rád porovnávam a sledujem strategické údaje firmy. Je fantastické, že teraz dokážem plánovať tovar dokonca podľa sezónnosti. A tým, že sú všetky informácie v jednej línii, ONIX pre mňa znamená neskutočné zjednodušenie práce. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Roman Hudáč
FEAST, s. r. o., Veľkoobchod so soľou

ONIXU prebehla rýchlo, s podporou na zákazníckej linke sme spokojní, vždy vyriešia naše otázky a požiadavky. ONIX hodnotím na 11 bodov z 10-tich. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Richard Masár
Landart, s. r. o., Záhradníctvo (maloobchod, e-shop)

Zavedenie nového systému ONIX nám prinieslo väčší prehľad, ale aj nadhľad nad obchodnými údajmi. Tešíme sa aj úspore času pri vytváraní faktúr a objednávok. Oceňujeme vynikajúcu podporu programu ONIX, vďaka ktorej sú prípadné problémy a chyby systému riešené takmer okamžite. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Ing. Marek Greško
TITANS freelancers, Personálna agentúra

S ONIXOM máme vždy aktuálne informácie o stave materiálov na sklade. Šetrí nám množstvo času pri výpočte spotrebovaného množstva materiálov vo výrobe. Do zavedenia ONIXU sa výpočet robil v Exceli, a to iba raz za štvrťrok. Teraz je spotreba známa okamžite. Dnes nám ONIX skutočne pomáha pri podnikaní a uľahčuje prácu. Zobraziť prípadovú štúdiu.

Andrea Krajčírová
VASPO STONE, s. r. o., Výroba kamenného obkladu

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty