Menu

Nová éra fakturácie s ISDOC

Počuli ste už o elektronických faktúrach ISDOC? Cieľom tejto funkcie je výrazné zjednodušenie výmeny dokladov v B2B sektore. Taktiež firmám umožňuje prijímať a evidovať faktúry bez nutnosti ich manuálneho prepisovania. Porozprávali sme sa s kolegom Paulom, ktorý bližšie predstavil novinku v oblasti fakturácie. Ak patríte medzi podnikateľov alebo pracujete v administratíve a spracovávate faktúry od svojich dodávateľov, táto novinka vám ušetrí množstvo času.  

Môžeš čitateľom v krátkosti opísať funkciu ISDOCU?  

ISDOC je formát elektronickej fakturácie používaný na bezpapierovú výmenu dokladov medzi podnikmi alebo súkromnými osobami. Tento formát bol vybratý po dohode viacerých softvérových spoločností za cieľom zrýchliť a zefektívniť výmenu dokladov medzi obchodnými partnermi. 

Aké najväčšie výhody prináša pre používateľa ISDOC? 

Hlavnými výhodami je šetrenie času a odstránenie chybovosti pri prepisovaní dokladov. Na pár klikov si doklad nahráte do systému bez chýb. Tiež je zabezpečená kompatibilita medzi podporovanými softvérmi, a preto nie je potrebná dodatočná tlač faktúr. 

Jednoducho povedané, dostanem doklad s prílohou vo formáte ISDOC a údaje z neho uvidím automaticky po importe v programe?

Žiadna ďalšia kontrola nie je potrebná 

Dáta sú importované v 100 % zhode s dokladom. V prípade, že sa niečo nepodarí, program používateľa upozorní, takže naozaj už nie je potrebná kontrola každého dokladu. 

Znamená to, že teraz budú všetky faktúry vyzerať rovnako?

Nie, vizuál faktúr naďalej ostáva rovnaký ako doteraz. To znamená, že každý výrobca softvéru vytvára graficky faktúry, ktoré najviac vyhovujú potrebám jeho zákazníkov. Jediná zmena je, že elektronické faktúry môžu byť označené drobným grafickým prvkom, prípadne textom informujúcim, že ide o elektronickú faktúru vo formáte ISDOC. Vďaka tomu dokážete jednoducho identifikovať, že ide o faktúru, ktorú nemusíte do svojho systému ručne prepisovať. 

Ako to vidíš z pohľadu zapojenia ďalších softvérových spoločností? 

Vďaka spolupráci so Slovensko.Digital sa nám podarilo spojiť sa s ďalšími 6 softvérovými spoločnosťami a dohodnúť sa na zapracovaní tohto formátu naprieč všetkými výraznými softvérovými hráčmi. Očakávame, že by sme vďaka zoskupeniu týchto firiem mali pokryť 30-50 % faktúr, ktoré sa dostávajú do obehu na Slovensku. Dúfame, že po spustení ISDOC v už zapojených spoločnostiach sa pridajú aj ďalšie. 

Ako to vidíš s ďalšími dokladmi v našich programoch?

Kedy bude funkčnosť zapracovaná aj na ne?

Za KROS postupne spúšťame funkčnosť v produktoch pre export a import faktúr. Na Online festivale vzdelávania, tomu budeme venovať viac času a bližšie predstavíme funkčnosť. Veríme, že sa formát uchytí a faktúry sa začnú primárne vo veľkom vymieňať elektronicky. Následne sme pripravení pracovať aj na podpore funkcie ISDOC pri objednávaní či dodaní tovaru. 

ISDOC prináša do sveta fakturácie novú éru – éru úspory času, eliminácie chýb a ekologickejších riešení. Nezostávajte pozadu a pripojte sa k novému trendu v podnikaní. Stačí jediný klik a vaše fakturačné procesy budú efektívnejšie ako kedykoľvek predtým. 

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty