Menu

Novoročné vydanie KROS NEWS 1/2020 pre ALFU plus

KROS NEWS

Objavte KROS NEWS 
v nových Balíkoch podpory

Aj v roku 2020 pre vás chystáme množstvo užitočného obsahu nielen z oblasti daní a účtovníctva v legislatívnom časopise KROS NEWS. Pozrite sa, na čo sa môžete tešiť v prvom tohtoročnom vydaní pre ALFU plus.

Zmeny v daňových priznaniach

Koniec marca už tradične patrí daňovým priznaniam k dani z príjmov. Ministerstvo financií SR ustanovilo nové vzory daňových priznaní. Sú v nich zapracované legislatívne zmeny, ktoré nájdete podrobne vysvetlené v článku Zmeny v daňovom priznaní za rok 2019. Zmeny v zákone o DPH účinné od 1. januára 2020 mali dopad aj na výkazy. Ministerstvo financií vydalo aj nové vzory tlačív pre daňové priznanie DPH a súhrnný výkaz DPH. Prečo sa menia a čo sa v nich bude vykazovať inak sa dočítate v článku Zmeny v daňovom priznaní k DPH a súhrnnom výkaze.

V odpisoch sa s nami nestratíte

Odpisy na jednej strane využíva podnikateľ pri finančnom plánovaní a kalkuláciách, na strane druhej zas štát pri riadení svojej fiškálnej daňovej politiky. Odpoveď na otázku, na čo si dať pozor pri odpisovaní dlhodobého majetku, nájdete v článku To najdôležitejšie o odpisoch a majetku.

Spracovali sme pre vás aj témy:

  • Inventarizácia zásob v jednoduchom účtovníctve
  • Príjmy fyzických osôb oslobodené od dane
  • Koeficient DPH na konci roka
  • Ako zdaniť príjem z prenájmu nehnuteľnosti pri bezpodielovom spoluvlastníctve manželov

KROS NEWS nájdete v Zóne pre klienta

Prístup k exkluzívnemu obsahu legislatívneho časopisu KROS NEWS získate s platným Balíkom podpory ŠTANDARD alebo PRÉMIUM. Stačí sa prihlásiť do Zóny pre klienta a stiahnuť si aktuálne číslo. Nájdete tam aj archív starších čísel, ku ktorým sa môžete kedykoľvek vrátiť.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty