Tri tipy:
1. pri vystavovaní odoslaných faktúr, bolo by fajn, keby Omega pri detekcii zahraničnej adresy odberateľa, t.j. všetky štáty okrem SR, automaticky zvolila číselný rad zOF, namiesto OF. Často sa stáva, že, najmä v časovom zhone, si nevšimneme, že číslený rad je nastavený ako OF, faktúru vystavíme, zapíšeme do EUD a až až neskôr, keď už tovar prejde colnicou (t.j. ide do krajiny mimo EÚ), všimneme si, že číslo faktúry je nejaké čudné, resp. že číselný rad je OF. Ale potom už je ťažko meniť číslo faktúry, nakoľko je už zapísané vo všelijakých evidenciách.
2. V karte partnerov zdokonaľte databázu PSČ tuzemských adries. Mnohokrát po zadaní PSČ vylezie v položke obec niečo, čo s realitou nesúhlasí.
3. Opäť karta partnerov – prednastavte od výroby vypnuté dopĺňanie obcí z PSČ pre zahraničné adresy. Teraz sa to tuším dá vypnúť, ale keď som to naposledny niekde v nastaveniach vypol, nefungovalo mi to a napriek všetkému po zadaní PSČ, mi dávalo názvy obcí aj keď štát nebol SR (je to aj v aktuálne verzii Omegy).

, pridaná odpoveď 3. novembra 2020