Dobrý deň, chcel by som sa spýtať na môj problém. Chcel som už viac krát tento mesiac podať na finančnú správu export z olympu, konkrétne tlačivo hlásenie o vyúčtovaní dane a o úhrne príjmov zo závislej činnosti za zdaňovacie obdobie 2022. Po kliknutí na etlačivá mi však ukazuje len tlačivo za rok 2021, nie za rok 2022. Neviete prosím či to tam finančná správa ešte nahrá, prípadne či nastala nejaká zmena v podaní elektronicky. Keď si dám vzory tlačív tak tam mi to ukazuje, ukazovať to prestane ako náhle to prepnem na eformuláre. Je chyba teda v mojom prístupe, alebo má takýto problém viac ľudí ? Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.
16 odpovede
Dobrý deň,
vydanie verzie, kde bude zapracované Hlásenie za rok 2022 je naplánované v polovici februára.
a už je tam hlásenie? Dnes je viac ako polovica februára 23.2.2023 a nič tam nevidím, teda hlásenie za rok 2022
Dobrý deň,
Hlásenie za rok 2022 je zapracované vo verzii OLYMPU 23.20. Verzia bola vydaná v polovici februára.
ale na finančnej správe stále nie je a to je koniec februára, tento rok si dávajú riadne načas.
Tak asi treba napísať dotaz na finančnú spravu. Nie každý musí mať nejaký Olymp, Síce hlasenie sa ma podať nie do konca marca ale do 30.4.2023, ale aj tak, treba tam dať dotaz. Ja používam paušálne výdavky nijakého účtovníka nepotrebujem ani Olympy a nemôžu ma nútiť kupovať nejaké účtovnícke programy, viem si to podať aj sám ak FS ro tan da ako po minule roky
hlásenie za r. 2022 v olympe je, ale na finančnej správe nie je?
Dobrý deň Iveta,
áno, hlásenie je v programe Olymp už zapracované, ale finančná správa ešte nesprístupnila odosielanie Hlásenia za rok 2022.
Je 20.3.2023 a stále nie je Hlásenie za rok 2022 na finančnej správe sprístupnené. Remišová spí.
A to ma na starosti Remišová? Myslel som že finančná správa alebo MF. Nenapíšete tam niekto tej Remišovej prípadne na MF?
Ešte šťastie že to hlásenie sa ma podať nie do konca marca ale do do 30.4. Myslím že to dávnejšie posunuli zákonom na tento termín.
“formulár Hlásenia o vyúčtovaní dane a o úhrne príjmov zo závislej činnosti za rok 2022 zatiaľ nie je aktualizovaný pre obdobie 2022. Nový elektronický formulár HLASENIEv22 bude nasadený na produkčné prostredie portálu FS po jeho pretestovaní. Termín nasadenia Vám zatiaľ nevieme povedať. Poprosíme o trpezlivosť. Termín na podanie Hlásenia o vyúčtovaní dane a o úhrne príjmov zo závislej činnosti za rok 2022 je do 30.4.2023.”
Toto je aktuálna odpoveď z finančnej správy…
Prečo sa pri exporte XML z Olympu otvorí v eDaniach HLASENIEv21?
No mne to stále nefunguje , vygeneruje sa subor z Olympu a nasledne ho chcem importovat do hlasenia 2022 a napise ze nieje to vhodny format.
Dobrý deň, zobrazenie exportu Hlásenia o vyúčtovaní dane za rok 2022 s označenou voľbou “zobraz v e-Daniach” bude opravené vo verzii 23.30, ktorú plánujeme vydať 3.4.2023. Zatiaľ odporúčame exportný súbor načítať do aplikácie e-Dane Windows ručne.
Finančná správa hlási viacero chýb pri odosielaní Hlásenia o vyúčtovaní dane za rok 2022. Dočasne odporúčajú používať aplikáciu eDane Windows. Prechod hlásenia cez stránku Finančnej správny a cez aplikáciu e Dane Java je momentálne problémový. V prípade pretrvávajúcich problémov s odoslaním exportu Hlásenia o vyúčtovaní dane za rok 2022 odporúčam kontaktovať FS SR.