Mám takú skúsenosť, že niektoré zmeny čo sa nám na prvý pohľad nepozdávajú po určitej dobe sa stanú výhodnými, želám vám veľa trpezlivosti pri zvládnutí inovovania programu.

Ale predsa mám pripomienky k novému vzhľadu:

1. Veľmi by som privítala možnosť označovania účtovného obdobia číselne  01 – 12  nie slovne január – december.  Zdôvodnenie:  slovné označovanie účtovného obdobia zaberá zbytočne veľkú šírku z tabuľky, najmä teraz keď je tam info o doklade (alebo sa voľakde dá vypnúť info o doklade ?) Vy tvorcovia programov máte určite obrovský monitor, ale skúste účtovať napríklad na notebooku a pochopíte o čom píšem.

2. S priestorovým problémom súvisí aj moja druhá pripomienka – po otvorení jednotlivých záložiek z hlavného menu  “HLAVIČKY – horné lišty” zaberajú pri čitateľnej veľkosti  písmen viac ako jednu tretinu výšky môjho monitoru, pričom na lištách  nie sú efektívne  rozmiestnené ikonky ktoré  sú veké (je možnosť si niekde voliť ich veľkosť?)  a zbytočne viacriadkové ponuky, široká horná modrá líšta zaplnená údajmi cca na 1O%, doporučujem optimalizovať  a  ponúknuť viacej plochy na databázové tabuľky. Užvateľ pracuje s meniacimi údajmi v tabuľke, ikonky sú len pomocnými nástrojmi, ktoré po čase vie popamäti kde sú a akú majú funkciu.

3. Rovnako by som šetrila s miestom aj na označovanie štvorčekmi, kľudne by stačili v databáze účtovných dokladov iba paličky alebo možnosť nastavovania ľubovolnej šírky stĺpca.

4. Vítam, že v info o doklade sú použité aj vačšie písmená, ale privítala by som pre všetky typy dokladov  s väzbou na DPH zvýrazniť  Číslo KV DPH a DVDP.  (hrubé alebo vačšie písmo)

S pozdravom

, pridaná odpoveď 1. novembra 2020