Dobry den!
Vcera som naistaloval vo firme novy server HP ProLiant so 64-bitovym operacnym systemom WinServer 2008 R2, kde sa mi podarilo naistalovat aj SQL Server 2008 a aj pripojit databazu. Avsak nepodarilo sa mi pripojit ziadneho uzivatela Omegy.
Zlozenie siete a pocitacov: vsetky pracovne stanice (8 kusov) maju Win XP Home Edition bez moznosti pracovat v domene, pripajaju sa na server, na servri sa s Omegou nepracuje, zosietenie pocitacou je cez 16-portovy switch.
Ako mam popripajat uzivatelov na SQL Server?
4 odpovede
Dobrý deň pán Fürstenzeller,
ak máte sieť typu workgroup, je potrebné zapnúť na serveri konto GUEST a potom pridať užívateľa GUEST ako užívateľa SQL servera, pričom musí mať zapnutú voľbu sysadmin.
Ak je toto všetko nastavené a napriek tomu sa Vám nedarí pracovať v programe, potrebovali by sme, aby ste nám mailom zaslali prípadné chybové hlášky, resp. podrobný popis, čo nefunguje.
Vytvoril som uzivatela Guest, ktoremu som v SQL Serveri v zalozke Server roles zaskrtol policko “sysadmin”, avsak vyskusal som to a nepodarilo sa mi pripojit z Omegy na server.
Este sa chcem doplnit, ze aj ked spustim program ServerSetup, tak uz tam sa nedokazem spojit s SQL Serverom. Neviem, ci je tento program nutny, ale predpokladam, ze ano.
Dobrý deň pán Fürstenzeller,
kontaktujte nás prosím na našej mailovej adrese: omega@kros.sk. Na základe prijatého mailu Vám zašleme informácie k inštalácii a nastaveniam SQL servera.