Dobrý deň,
potrebovala by som vedieť, čo okrem nemožnosti opravenia uzamknutého dokladu, môže ovplyvniť uzamknutie dokladov. Pri lepení predkontačných lístkov si robím kontrolu zaúčtovania, súčasne odkontrolované uzamkýňam. Pri uzávierke DPH som nepostrehla, že by to robilo problém, ale neviem, či to nemôže narušiť niečo iné. Predpokladám, že uzamknutie je na to, aby som sa k tomu dokladu nemusela vracať.
Tiež neviem prečo mi “nechce ” hľadať neuhradené záväzky podľa sumy. Ak ten, čo hradí, neuvedie správny variabilný symbol, platbu mi podľa neho nevyhľadá, presúvam sa do vyhľadávania, vyhľadávam v DF všetkých , dávam Tuzemsko = konkrétna suma a nenachádza mi to. Keď si dám všetky neuhradené, zoradím sumy podľa veľkosti, tá určitá suma tam je.
Dosť často sa mi ešte vyskytuje problém, že kliknem na sumu, ktorú párujem a neponúkne mi výber uhradiť. Pár mesiacov dozadu ma to takto nezdržiavalo, neviem, čo sa stalo. Mám poslednú verziu, pri inštalácii nehlásilo žiaden problém. Podotýkam, že to nerobí iba pri rovnakých VS a sumách (napr. fa Orange), ale aj pri iných.
Ďakujem za odpoveď a zdravím Krosákov…

, pridaná odpoveď 11. marca 2021