Omegu mám nainštalovanú na WIN XP a potrebujem na ňom aj ukončiť rok 2016. Môžem si stiahnuť aktualizáciu napr. verziu 20.20., a bude mi ešte riadne fungovať? Tak, aby som bezpečne urobila uzávierky a daňové priznania?
Ak si kúpim nový PC s operačným syst. WIN7, ako dlho mi viete garantovať podporu pre tento op. systém? Aby to znovu nedopadlo tak, ako s WIN XP.
1 odpoveď
Dobrý deň,
ukončenie podpory operačného systému Windows XP z našej strany neznamená, že nové verzie programu Omega už neotvoríte. Avšak vzniknuté, hlavne technické problémy už nebude v našich možnostiach riešiť, nakoľko od roku 2009 neexistuje technická podpora ani zo strany Microsoftu, ktorý je výrobcom OS Windows XP. Pred inštaláciou novej verzie programu Vám odporúčam urobiť archívy Vašich databáz v aktuálnej verzii programu, aby ste sa k nim v prípade potreby vedeli vrátiť. Stanovenie dĺžky podpory operačného systému Windows 7 závisí aj v tomto prípade najmä od toho, do kedy bude poskytovaná podpora so strany spoločnosti Microsoft. Určite však chceme našim zákazníkom poskytovať softvér ešte dlhodobo, preto sa aj v budúcnosti budeme musieť prispôsobiť zmenám, ktoré sa v OS Windows vyskytnú. Rovnako chceme našim zákazníkom prinášať nové funkcie a vylepšenia, podporovať spoluprácu s modernými zariadeniami, a tieto si vyžadujú aj podporovaný operačný systém.